7 essentiële tips voor een eerste plaats op Google

Jef Vlamings - 16/05/2022
Leestijd: 12 min.
7 essentiële tips voor een eerste plaats op Google

1. Begin met een specifieke doelgroep

Probeer niet meteen een groot publiek te bereiken. Start met een specifieke doelgroep en bouw stilletjes op. Meet het succes van je zoekwoorden en verstevig eerst je positie hierin.

2. Val op met eigen afbeeldingen

Wil je een pagina opvrolijken met een afbeelding? Probeer zelf eens een unieke afbeelding te maken, die nog niet terug te vinden is op het internet. Neem je smartphone of camera en neem een relevante foto.

3. Grote afbeeldingen vertragen je website het meest

Laadt je site traag? Kijk eerst eens of je de afbeeldingen niet kan optimaliseren. Er zijn verschillende apps op de markt om je afbeeldingen te verkleinen en te optimaliseren. (vb: imageoptim).

4. Ga na of je meer succes hebt in bepaalde seizoenen.

Controleer regelmatig je doelpubliek met Google Analytics en let op terugkerende patronen. Het is best mogelijk dat je afhankelijk van het seizoen andere mensen bereikt. Als dat zo is, hou hier dan rekening mee in je SEO-campagnes.

5. Ga na hoe mensen zoeken naar jouw type bedrijf

Stel deze simpele vraag aan vrienden en familie. “Met welke zoekwoorden zou je mijn bedrijf zoeken op Google?”. Pro tip: Durf vreemde mensen aan te spreken met deze vraag en breidt zo je doelpubliek uit!

6. Start je een bedrijf? Doe eerst wat research naar goede zoekwoorden

Op zoek naar een goede bedrijfsnaam? Doe eerst wat research in jouw sector naar de juiste zoekwoorden en kijk of je wat kan verwerken in je nieuwe naam. Zo kan je al meteen met een voorsprong beginnen aan je nieuw avontuur.

7. Start klein en vertrek vanuit je eigen sterkte

Ga niet onmiddellijk de zoekwoordenstrijd aan met je concurrenten. Verstevig eerst je eigen positie rond gerelateerde zoekwoorden en win stap voor stap terrein op andere bedrijven.