Op zoek naar online marketing in Hoogstraten?

Professionele online marketing Hoogstraten

Online marketing of internetmarketing is een verzamelnaam voor alle marketinginspanningen die je online kan doen. Het is een brede term die heel wat diensten beschrijft. Daarom is het belangrijk dat je goed onderscheid kunt maken tussen de verschillende vormen van online marketing.

Verschillende vormen van online marketing

Omdat online marketing meer betekent dan enkel en alleen internetadvertenties sommen we hieronder even voor jou de belangrijkste vormen op. Hoewel er veel beweegt in deze sector zijn onderstaande pijlers al een tijdje een vaste waarde en kunnen ze nuttig zijn voor zowat alle ondernemingen.

 • SEA of zoekmachineadvertenties
 • SEO of zoekmachineoptimalisatie
 • Social media advertenties
 • Content marketing
 • E-mail marketing
 • Affiliate marketing

De volgorde waarin deze opsomming gebeurt is niet geheel toevallig. Ze staan gerangschikt van meest effectief naar minst. Of je nu in Hoogstraten gevestigd bent of ergens anders. De cijfers zijn behoordlijk consistent voor alle sectoren in België. Tot de invoering van de Europese GDPR-wetgeving zag dit lijstje er nog anders uit. Voordien werd er veel meer aan e-mail marketing gedaan. Dit gebeurde niet altijd op een even zuivere manier. Online adverteerders bemachtigden in het verleden al wel eens e-maillijsten op een manier waarbij de contactpersonen daar nooit de expliciete toestemming voor gaven. Dit is nu, gelukkig maar, aan banden gelegd waardoor de overige disciplines aan populariteit zijn toegenomen.

Waarom online marketing?

De tijd waarbij het volstond om een website te hebben is voorbij. Bedrijven in de buurt van Hoogstraten hebben al lang door dat een website geen statisch gegeven is dat je eenmalig aanmaakt en dan een aantal jaren ongewijzigd laat. Hoewel een goed gebouwde website van in het begin voor mooie resultaten kan zorgen is dat tegenwoordig steeds minder het geval. De oorzaak hiervan? De toegenome concurrentiestrijd online.

Iedereen wil graag met zijn bedrijf of website hoog scoren op Google en veel bedrijven, ook in Hoogstraten, laten zich daarom begeleiden door gespecialiseerde online marketing bedrijven. Bedrijven die nog niet op die kar gesprongen zijn zaken steeds verder weg in de zoekresultaten en worden daardoor minder gemakkelijk gevonden dan de concurrentie. Dit leidt dan vaak tot omzetverlies of soms veel erger.

Als je merkt dat dit het geval is voor je bedrijf, dan moet je nog niet meteen beginnen te panikeren. Het is vaak dat je met een doordachte strategie en enkele minimale inspanningen hier onmiddelijk verandering in kunt brengen. Ook als je wil starten met een bedrijf in een sector die redelijk verzadigd is, zijn er nog steeds mogelijkheden. Frontier heeft de kennis in huis om deze situatie voor jouw onderneming om te buigen.

Voor wie is online marketing nuttig?

Eigenlijk voor elke onderneming. Of je nu een eenmanszaak hebt of een KMO in Hoogstraten. De concurrentiestrijd is al lang aan de gang. Probeer zelf maar eens enkele sectorgerelateerde zoektermen uit op Google of Bing. Als je met je zoekopdracht je bedrijf niet gemakkelijk kan vinden, dan is er werk aan de winkel. Naar schatting laat 60% van alle Belgen hun aankoopgedrag beinvloeden door wat ze online lezen. Als je controle hebt over je positie in de zoekresultaten of op sociale media, dan heeft dat een onmiddelijk effect op je omzetcijfers.

Ik vind mijn bedrijf niet terug op de eerste pagina

Er zijn twee redenen waarom je niet op de eerste pagina terug te vinden bent.

 1. Er is teveel concurrentie voor de gegeven zoekopdracht
 2. Je website is niet geoptimaliseerd voor de zoekopdracht

In het eerste geval ontbreekt er wellicht een doordachte strategie en een langetermijnvisie. Van zodra je van veel concurrentie kan spreken, is het belangrijk om je concurrentie goed te analyseren en een plan van aanpak op te stellen waarbij je de zwaktes van de andere partijen bloot legt en je met je eigen sterktes beter naar buiten kunt komen. Dit is een moeilijker proces en vergt meer tijd en geduld. Als je met Frontier in zee gaat voor alles rond online marketing dan kunnen wij ervoor zorgen dat sneller rendement haalt uit je budget.

Wij verzorgen regelmatige evaluatiemomenten en passen de strategie steeds aan op basis van de meest recente data. Hierdoor kunnen we kort op de bal spelen en veranderingen in de sector nauw op de voet volgen. Door de directe aanpak kunnen we sneller en betere resultaten voorleggen dan andere webbureau's in de buurt van Hoogstraten.

In het geval waarbij je website niet correct geoptimaliseerd is kunnen we snelle resultaten boeken. We zien vaak dat websites niet aangepast zijn aan de huidige richtlijnen en inzichten. Hierdoor verliezen ze hun positie of worden ze zelf niet meer gevonden op de eerste pagina. Door enkele kleine ingrepen kan hier snel verandering in gebracht worden. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij maken al eens een gratis analyse van je huidige website. We lichten de pijnpunten voor je toe en vertellen je hoe we onmiddelijk btere resultaten kunnen bereiken.

Ik ben al goed bezig en sta op de eerste plaats

Dat is geweldig! Ofwel heb je er hard voor moeten werken om die plaats in beslag te nemen, ofwel is er weinig concurrentie. Ongeacht de oorzaak is het belangrijk om te blijven investeren in je website. Het idee dat je aan online marketing moet doen, begint stilletjes aan ingeburgerd te geraken. Het kan zo maar zijn dat je uit onverwachte hoek concurrentie begint te krijgen en je je positie kwijt kan geraken. Frontier kan een doordachte strategie uitwerken waarbij je met een minimum aan budget en inspanningen, je verzekerd blijft van je positie.

Sectoren die sterk geïnvesteerd hebben in online marketing de laatste 6 maanden

 • Bouwsector*
 • Vastgoedsector*
 • Horeca
 • IT & ingenieursbureaus
 • Voeding
 • Land & tuinbouw

* opvallend in Hoogstraten

Ik sta op de eerste pagina, maar enkele concurrenten staan er steeds boven.

Dat is een teken dat je je concurrenten al volop aan online marketing doen. Dat wil niet zeggen dat je al in een verloren positie zit. Er zijn ontelbare manieren om hoger te scoren in de zoekresultaten. En hierbij geld steeds de regel: "De aanhouder wint". Doormiddel van een slimme strategie kan je je concurrenten het vuur aan de schenen leggen. Wat we vaak zien is dat bedrijven zich vasthouden aan een bepaalde vorm van online marketing. Ze leggen al hun eieren in hetzelfde mandje. Door zelf nieuwe dingen te proberen en je te manifesteren in bepaalde terreinen waar je concurrentie afwezig is kan je je daardoor in een sterke positie brengen. Die inspanningen zorgen er op langere termijn vaak voor dat je onrechtstreeks de koppositie in de zoekresultaten kan veroveren.

Sectoren met weinig concurrentie en veel potentieel:

 • Transportsector
 • Havenbedrijven
 • Industrie & groothandel
 • Medische sector & kinesietherapie

De eerste stappen

Ben je nog niet vertrouwd met online marketing of heb je zelfs nog geen website? Geen probleem, bij Frontier ben je alvast op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van mooie, gebruiksvriendelijke websites met alle concepten van online marketing in het achterhoofd. We werken steeds een solide basis uit waarmee je steeds alle kanten kunt opgaan. Bovendien kunnen we ook de online marketing van je bedrijf verzorgen zodat alles een mooi coherent geheel vormt. Het is belangrijk om voor een partij te kiezen die een totaalconcept kan uitwerken om er zo voor te zorgen dat je budget optimaal benut wordt en je meteen voor goede resultaten kan gaan.

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de eerste stappen te zetten.

Hoe gaan wij te werk?

We vertrekken altijd vanuit de vraag van de klant. De eerste vergadering gaan we dus vooral luisteren naar wat de klant te vertellen heeft. We stellen gerichte vragen om te polsen naar de huidige stand van zaken en naar de doelstellingen van het bedrijf. Van zodra we een goed beeld hebben van de visie en de doelen van de onderneming, gaan wij van start. Wij werken een een doordachte strategie uit op maat van het budget van de klant. We hebben een heilig respect voor het budget en de planning en proberen er zoveel mogelijk rendement uit te halen.

Ons plan van aanpak wordt vervolgens afgetoetst met de klant en waar nodig bijgeschaafd. We vinden het belangrijk dat de klant volledig achter onze strategie staat. Want als we op dezelfde lijn zitten, kunnen we ongelofelijke prestaties verwachten.

Van zodra er een akkoord is over manier van samenwerken, gaan we aan de slag en werken we alles tot in de puntjes uit. Na oplevering kunnen we vrijblijvend evaluatiemomenten inplannen waarbij we alle inspanningen overlopen en aftoetsten aan de laatste nieuwe inzichten in online marketing. Door kort op de bal te spelen kunnen we relevant blijven en voor mooie resultaten zorgen.

Waarom online marketing door Frontier?

Frontier maakt het verschil door maatwerk te leveren en oprecht zoveel mogelijk rendement uit het beschikbare budget te halen. We luisteren naar de noden van de klant en stellen een gerichte aanpak op waardoor elke cent nuttig besteed zal worden. We streven ernaar om elk project rendabel te maken voor de klant.