Online maaltijdcheques aanvaarden in je webshop

Jef Vlamings - 12/07/2022
Leestijd: 14 min.
Online maaltijdcheques aanvaarden in je webshop

Uit een recente studie van Partena Professional* is gebleken dat 63% van alle werknemers maaltijdcheques ontving in het eerste kwartaal van 2021. Het jaar ervoor bedroeg dit aandeel nog 61%. Deze stijgende trend zet zich al enkele jaren verder en lijkt niet stil te vallen.

De meeste werknemers tonen aan dat ze tevreden zijn met de maaltijdcheques maar klagen daarnaast ook over het beperkte aanbod aan handelaars die ze aanvaarden. Hierdoor zijn veel mensen geneigd om ze uitsluitend uit te geven in supermarkten of vertrouwde winkels waar ze dagelijks of wekelijks passeren.

De reden voor het beperkte aanbod is dat er vaak hoge instapkosten zijn om de maaltijdcheques als handelaar te kunnen ontvangen. Dit heeft veelal te maken met de integratie met bestaande kassasystemen en betaalterminals. Omdat hier vaak support voor nodig is, worden die kosten doorgerekend aan de handelaars. 

Het hoeft echter niet zo te zijn. Alle leveranciers van maaltijdcheques bieden ook een formule aan voor het aanvaarden van online betalingen met maaltijdcheques. Hier zijn geen instapkosten aan verbonden. Alleen een vast percentage op elke transactie wordt afgehouden. Je kan dus meteen starten zonder een hoge investeringskost.

bannner-consp.webp

Er is dus nog een enorm potentieel beschikbaar voor kleine handelaars om met de maaltijdcheques aan de slag te gaan. Heb je een webshop of ontvang je al online betalingen op een of andere manier? Overweeg dan zeker ook eens om maaltijdcheques te aanvaarden(of ecocheques en cadeaucheques). 

We merken dat een integratie met e-commerce oplossingen zoals WooCommerce, Magento of Shopify niet altijd eenvoudig. Vaak kan je maar 1 type maaltijdcheque aanvaarden omdat je gebonden bent aan een vaste betaalprovider. Bij webshops op maat is dat geen probleem en kan je ervoor kiezen om maaltijdcheques van alle aanbieders, i.e. Edenred, Sodexo, Monizze en E-Kena, te aanvaarden.

Ben je benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat of hoe dit voor jouw webshop opgezet kan worden? Neem vrijblijvend contact met ons op en we leggen het je graag uit.


* Partena Professional research